Kwalificatiefase

Deze fase duurt ten minste 2 volledige schooljaren. Tijdens deze fase specialiseer je je in de gekozen beroepsopleiding. Er worden 10 uren Algemene Sociale Vorming (ASV) aangeboden en 22 uren Beroepsgerichte Vorming (BGV) of praktijk. Je gaat voor de eerste keer op individuele stage.

Algemene Sociale Vorming

Voor de lessen ASV bekijken we waar jij het meeste nood aan hebt om het beste tot leren te komen. Afhankelijk van je zorgnood word je ingedeeld in de juiste zorggroep.

 

GASV

Tijdens deze lessen werk je aan projecten zoals budgetbeheer, vrije tijd, solliciteren, … Sociale en computervaardigheden lopen doorheen al onze thema’s. Hiernaast besteden we ook nog aandacht aan rekenen en taal, aangepast aan jouw niveau. 

 

Godsdienst

Je maakt kennis met het rooms-katholieke geloof en met andere godsdiensten.  Je leert respectvol omgaan met elkaar en we werken aan een aantal sociale vaardigheden.

 

Lichamelijke Opvoeding

Je leert een aantal sport– en speltechnieken. Maar wat nog belangrijker is tijdens LO, is dat je leert samenwerken en op een sportieve manier met elkaar leert omgaan. 

Beroepsgerichte vorming

In de kwalificatiefase bieden wij 4 beroepsopleidingen aan:

  • Medewerker (banket)bakkerij
  • Medewerker groen- en tuinbeheer
  • Medewerker hout
  • SchoonmakerMeer info over onze opleidingen in de kwalificatiefase